Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Hokejbalisté si připomněli trenéra Vrátila

26.08.2017 | Petr Král

Minulý víkend uctili hokejbalisté SK tradiční exhibicí vzpomínku na trenéra Vrátila. Již třetí ročník přilákal do hlediště řadů fanoušků, kterým byla naservírována útočně laděná hra.

Vše začalo proslovem Krále, který měl jako organizátor Memoriálu Martina Vrátila úvodní řeč. Následovala minuta ticha a poté se už přítomní diváci dočkali exhibice. Ta byla navíc doplněna o dovednostní soutěže. V nich se hrálo o poukaz na občerstvení do místního bufetu. V tvrdosti střelby zápěstím vyhrál obránce Anděl, mezi brankáři byl při střelbě na přesnost nejlepší Koch. Poslední disciplína se týkala nájezdů, ale jelikož se v ní během 20ti minut nenašel vítěz, byla organizátory vyhlášena cena za největší dřeváky. Zvláštní ocenění za muže zápasu získal mladičký brankář Košťál, který v exhibici kapituloval pouze 1x a famózním výkonem zastavil 20 střel!

Exhibice se hrála 3x15 minut v počtu 4+1, aby bylo k vidění více útočných akcí a tento tah organizátorům vyšel, neboť samotná hra nabídla nevídanou útočnou smršť a celkově se díky 15 brankám zastala gólově nejhojnějším ročníkem. A teď už k samotnému zápasu. Do něho vstoupil lépe červený tým, který šel po dvou přesných střelách Ježka do vedení. "No to není možný," ozývalo se ze zaplněných tribun. I přes katastrofální úvod byl nakonec v první třetině jasně lepší bílý tým, který to začal okamžitě plnit. "Dali jsme jim náskok," culil se Zápotočný, jenž po zápase v mixzóně prozradil, že vyhrál sázku nad spoluhráčem z útoku Koudelkou. "Říkal jsem mu: teď tam půjdeme a dáme gól. On nevěřil, tak jsme se vsadili o flašku. Já byl ale v klidu, na to střídání šel semnou do hřiště Peťan." Druhý jmenovaný pak Zápotočnému připravil branku na zlatém podnose a bílý tým tak slavil nejen návrat do zápasu. A že je vedení 2:0 nejhorší se "červení" přesvědčili během následujících minut, kdy "bílí" brankami Kolmana s Trybučkem otočili skóre ve svůj prospěch na 4:2. Se závěrečnou sirénou pak dostal "haluzem" Policar své barvy zpět.

Druhá třetina byla na branky nejméně hojná a to díky brankářům. Na jedné straně čaroval Koch, na druhé Košťál. "Já už nevím, dyť to má být exhibice, tak to pouštějte," volal frustrovaný Bohatý, kterému do VIP lóže přišla celá rodina. Jeho branky se však nedočkala, jediný zásah v této části přidal Koudelka a bylo to 5:3 pro "bílé".

Když na začátku posledního dějství zvýšil Koudelka na 6:3, zdálo se, že se exhibice bude podle očekávání i dohrávat (na Bílý tým byl před začátkem kurz 1,2 oproti Červenému 6,7). Jenže odborníci ze sázkových kanceláří se stejně jako diváci dočkali pořádného šoku. Červení po heroickém výkonu a šesti brankám v řadě otočili na konečných 9:6! "Jako správný kapitán jsem zavelel k obratu a vyšlo to," měl jasno lídr vítězů Jonák. To na druhé straně byla družina bílých bez vůdce. Fatrdla totiž týmu nevěřil a před slavnostním buly opustil areál hokejbalového svatostánku.

Celá akce byla zakončena v místním bufetu a všichni účastníci si opět užili spoustu zábavy, jak by se to "Vrťasovi" jistě velmi líbilo. "Měla to být akce, která bude bavit a to se nám povedlo. Tady nešlo o výsledek, ale vzpomínku a odkaz dalším generacím. Hokejbal musí být pro všechny především o zábavě a partě," uzavřel při rozhovoru do MFD Král.

Bílá - Červená 6:9 (4:3, 1:0, 1:6)

Branky: Koudelka 2x, Kolman 2, Zápotočný, Trybuček - Ježek 3x, Matějka 2x, Policar 2x, Bohatý, Vilímek.

Rozhodčí: Fejt. Vyloučení: 0:0. Střely na branku: 46:39. Diváci: 52.

Bílá: Koch - Harasim, Anděl, Hrbáč, Jiskra - Koudelka, Zápotočný, Král - Trybuček, Kolman.

Červená: Košťál, Doležal - Koch, Vilímek, Zbořil, Jonák "C" - Bohatý, Policar, Matějka - Vávrů.

 
Utkání
Muži A | sobota 23.03.2024, 14:00
14. kolo
9:3
SK Jihlava - Eagles
 
Muži A | sobota 06.04.2024, 14:00
Čtvrtfinále 1
3:2
SK Jihlava - Slza Okříšky
 
Muži A | neděle 07.04.2024, 14:00
Čtvrtfinále 2
6:3
SK Jihlava - Slza Okříšky
 
Muži A | sobota 13.04.2024, 11:00
Čtvrtfinále 3
6:5
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Muži A | neděle 14.04.2024, 14:30
Čtvrtfinále 4
1:3
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Aktuální články
SK slaví postup do semifinále

O den později pokračovala čtvrtfinálová série. Okříšky toužily vrátit sérii zpět do Jihlavy, naopak SK chtěl sérii ukončit a vyhnout...

 
Okříšky snížily stav série na 1:2

Čtvrtfinálová série mezi Okříšky a SK Jihlava se přesunula do Okříšek. Solidní divácká kulisa sledovala ofenzivní podívanou.

 
Druhý čtvrtfinálový bod pro Jihlavu

O den později pokračovala čtvrtfinálová série druhým zápasem. Ten sledovalo fantastických 137 diváků.

 
SK otočil z 0:2 na 3:2 a má první bod
 
“Jestli chceme postoupit dál, musíme makat naplno celou sérii“ hlásí Bohatý
 
Jihlava zakončila základní část vítězstvím
 
Derby podruhé v sezóně pro Flyers
 
Jihlava prohrála s Okříšky a vzdálilo se jí druhé místo
 
SK vrátil Zohoru podzimní porážku
 
Na úvod jara vydřené vítězství
 
 
eSports.cz & SK Jihlava - kontakt: hokejbal-jihlava@seznam.cz RSS