Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Sen o zlatém hattricku se rozplynul. Hokejbalisté dovezli stříbrné medaile

07.02.2017 | Petr Král

Minulý víkend patřil v Litoměřicích hokejbalu. Tam se pořádal republikový třídenní turnaj, kterého se zúčastnila SK Jihlava – šampión z posledních dvou let.

Hokejbalového svátku se zúčastnilo deset týmů. Ty byly rozděleni do dvou skupin. Turnaj začínal již v pátek a končil v nedělní podvečer.

Systém turnaje byl následující: v základních skupinách se utkaly týmy každý s každým, přičemž si vítězové daných skupin mohli zajistit přímý postup do semifinále. Celky na druhém a třetím místě čekalo čtvrtfinále. Ostatní sehráli zápasy o celkové umístění.

Pořadatelé trápilo před samotným zahájením počasí. Nicméně si s přívaly sněhu poradili na jedničku, a tak v Litoměřicích bylo připraveno kvalitní hřiště.

A: SHC Killers Litoměřice, Draci Kladno, Pardubice, HBC Fireball 99 Plzeň, JVSK Slza Přibyslavice.

B: SK JIHLAVA, HBC Horní Počáply, SK Horní Bříza, HBC Warriors Liberec 2016, HC Kert Park Praha.

Jihlava přicestovala na sever Čech s mladým výběrem, který čítal devatenáct jmen. Trenér Staněk do svého výběru nominoval i trojlístek nadějných dorostenců (Zbořil, Zeman, Herman), který na turnaji rozhodně nezklamal. Celkově byl tým ze srdce Vysočiny od začátku turnaje pod tlakem, neboť přijel jako šampión z posledních dvou ročníku.

Staňkovi svěřenci papírové předpoklady naplnili ve skupině, kterou bez větších problémů vyhráli. Nejprve si zastříleli proti Horním Počáplům, poté přetlačili loňský stříbrný celek Horní Břízu, aby následně rozstříleli Liberec 5:0. V posledním zápase skupinové fáze stačila ke stvrzení prvního místa i bezbranková remíza s Kert Parkem Praha.

V semifinále Jihlava vyzvala Kladno, které mělo v sestavě hráče z extraligového celku včetně reprezentačního útočníka Schnaubelta. Velkou bitvu plnou emocí, osobních soubojů a řady potyček nakonec Jihlava zvládla a po výhře 4:1 postoupila potřetí v řadě do finále tamního turnaje.

V něm se střetla se suverénním celkem domácích Litoměřic. Ten čekal na prvenství v turnaji dlouhých osm let, a tak měl o motivaci postaráno. Navíc jej za vítězstvím hnala zaplněná tribuna, což jim také vlilo patřičnou porci sil. I díky tomu vstoupili hokejbalisté Litoměřic do zápasu lépe a šli také zaslouženě do vedení. To za pár minut později Jihlava smazala, a tak svítil v polovině zápasu na světelné tabuli nerozhodný stav 1:1. V další fázi hry však přišel ze strany jihlavského týmu výpadek, který Litoměřice v rozmezí dvou minut potrestali třemi zásahy. Jihlava pak už ani přes mohutný finiš tříbrankové manko dohnat nedokázala, a tak se jí sen o zisku zlatého hattricku rozplynul. Přesto se mohla zpět na Vysočinu vracet s odstupem času spokojená. Po turnaji odměnil jejich výkony i početný fanklub, který s týmem cestoval na celý víkend do Litoměřic. Nejlepším útočníkem turnaje byl navíc vyhlášen jihlavský Petr Danko.

„Odehráli jsme tady dobrý turnaj. Sice jsme skončili jako poražený finalista, což je vždy nepříjemné, ale s odstupem času budeme turnaj vnímat jako podařený. Dostat se v této silné konkurenci třikrát za sebou do finále, to je výtečný počin. Navíc je každá medaile z velké akce úspěchem,“ hodnotil turnaj kapitán Jihlavy Král, který dodal: „Finále zvládly Litoměřice lépe po taktické stránce. Hrály důrazněji, dělaly méně faulů a v koncovce měly více štěstí, než my. Náš tým mohl z turnaje odcestovat se zdviženými hlavami, protože zanechal dobrý dojem.“

SK Jihlava - HBC Horní Počáply 6:0

Branky: Fejt 2x, Střecha, Herman, Zápotočný, Danko.

SK Jihlava - SK Horní Bříza 3:1
Branky: Střecha, Jiskra, Trybuček.

SK Jihlava - HBC Warriors Liberec 2016 5:0
Branky: Trybuček 2x, Zápotočný, Bohatý, Smutný.

SK Jihlava - HC Kert Park Praha 0:0

Čtvrtfinále: Draci Kladno - HBC Horní Počáply 6:0

HBC Fireball 99 Plzeň - SK Horní Bříza 2:1

Semifinále

SHC Killers Litoměřice - HBC Fireball 99 Plzeň 1:0

SK Jihlava - Draci Kladno 4:1

Branky: Fejt, Trybuček, Koch J., Král

O 3. místo Draci Kladno – HBC - Fireball 99 Plzeň 3:1

Finále:

SHC Killers Litoměřice - SK Jihlava 4:2

Branky: Danko 2x

Konečné pořadí: 1. SHC Killers Litoměřice, 2. SK JIHLAVA, 3. Draci Kladno, 4. HBC Fireball 99 Plzeň, 5. SK Horní Bříza, 6. HBC Horní Počáply, 7. JVSK Slza Přibyslavice, 8. HC Kert Park Praha, 9. Pardubice, 10. HBC Warriors Liberec 2016.

Sestava Jihlavy: Koch F. – Harasim, Zbořil, Habermann, Jiskra, Koch J., Hrbáč – Růžička, Danko, Střecha – Koudelka, Zápotočný, Král – Fejt, Trybuček, Herman – Zeman, Bohatý, Smutný.

 
Utkání
Muži A | neděle 14.04.2024, 14:30
Čtvrtfinále 4
1:3
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Muži A | sobota 20.04.2024, 16:00
Semifinále 1
3:2
Hodonín - SK Jihlava
 
Muži A | neděle 21.04.2024, 11:00
Semifinále 2
1:2
Hodonín - SK Jihlava
 
Muži A | Sobota 27.04.2024
Semifinále 3
VS.
SK Jihlava - Hodonín
 
Muži A | Neděle 28.04.2024
Semifinále 4
VS.
SK Jihlava - Hodonín
 
Aktuální články
Benjamínek Gruss zastavil 41 střel. Semifinále je 1:1

O den později pokračovala semifinálová série na hřišti Hodonína, který vyhrál úvodní duel těsně 3:2.

 
První semifinále vyhrál těsně Hodonín

Semifinálová série mezi vítězem základní části HBC Hodonín a obhájci titulu SK Jihlava, byla rozehrána v sobotní odpoledne. V hledišti...

 
SK slaví postup do semifinále

O den později pokračovala čtvrtfinálová série. Okříšky toužily vrátit sérii zpět do Jihlavy, naopak SK chtěl sérii ukončit a vyhnout...

 
Okříšky snížily stav série na 1:2
 
Druhý čtvrtfinálový bod pro Jihlavu
 
SK otočil z 0:2 na 3:2 a má první bod
 
“Jestli chceme postoupit dál, musíme makat naplno celou sérii“ hlásí Bohatý
 
Jihlava zakončila základní část vítězstvím
 
Derby podruhé v sezóně pro Flyers
 
Jihlava prohrála s Okříšky a vzdálilo se jí druhé místo
 
 
eSports.cz & SK Jihlava - kontakt: hokejbal-jihlava@seznam.cz RSS