Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Litoměřický turnaj s účastí SK Jihlava! Ta může zkompletovat zlatý hattrick!

24.01.2017 | Petr Král

3. - 5. února se hokejbalisté SK Jihlava zúčastní prestižního turnaje v Litoměřicích. Ten nemá po dlouhé době status mezinárodního turnaje, přesto je opět kvalitně obsazen. SK Jihlava na turnaj odjede jako vítěz z posledních dvou let a v základní skupině se navíc potká s loňským finálovým soupeřem - Horní Břízou.

Systém turnaje je stejný, jako v předešlých letech. Deset účastníků je rozděleno do dvou skupin. Vítězové postupují rovnou do semifinále, celky na druhých až třetích místech čekají čtvrtfinálové boje. Ostatní sehrají pouze zápasy o celkové umístění.

Skupina A: SHC Killers Litoměřice, Draci Kladno, Pardubice, HBC Fireball 99 Plzeň, JVSK Slza Přibyslavice.

Skupina B: HBC Horní Počaply, HC KERT Park Praha, HBC Warriors Liberec 2016, SK Horní Bříza, SK Jihlava.

Turnajové složení je zcela vyrovnané, a tak se v něm jen těžko hledá favorit na celkové vítězství. Domácí Litoměřice jistě postaví to nejlepší, co v současné době mají. Vyhrát prestižní turnaj v domácím prostředí se jim dlouho nepodařilo, a tak mají o motivaci postaráno a navíc je potáhnou vlastní fanoušci. Dalším kandidátem by mohl být pražský Kert Park. Ten zažívá tvrdou zimní přípravu a mohl by dojet posílen o hráče z extraligy. Před turnajem je tak velkou neznámou jeho konečná nominace. To Kladno přijede s několika hráči hrající první soutěž. K vidění tak bude například reprezentační útočník Schnaubelt. Mezi kandidáty na celkové vítězství se počítá i s plzeňskými týmy. Loňským stříbrným celkem Horní Břízou, která sází na sehranost a defenzívu a také Fireballem 99, který vévodí druhé národní lize. Černým koněm se můžou stát Horní Počaply, které jsou v pražské oblastní lize na druhém místě. Pro pořadatele pak budou velkým otazníkem týmy Liberce, Přibyslavic nebo Pardubic. Jedenáctý ročník Litoměřického zimního poháru tak může vyhrát opravdu každý a přejít nástrahy základních skupin nebude snadným úkolem pro žádný z týmů.

Jihlava dorazí na sever Čech coby vítěz z posledních dvou ročníků. Při obou posledních účastech navíc inkasovala nejméně branek a mohla se opřít o později nejlepší brankáře turnaje. Loňské tažení za zlatými medailemi bylo jako vystřižené z hollywoodského filmu. Tým ze srdce Vysočiny málem nepostoupil ze základní skupiny a později dokázal vyřadit dva velké favority na celkové prvenství (Petržalku a Litoměřice). Dokáže Jihlava zkompletovat zlatý hattrick? To se dozvíme na konci příštího týdne. Podrobnosti z turnaje můžete sledovat na sociální síti týmu SK Jihlava - hokejbal.

Předešlé úspěchy pamatuje z nominovaných hráčů hned třináct z nich. Zbytek sestavy doplňují nováčci z dorosteneckých výběrů SK.

Nominace: Koch F. – Koch J., Zbořil, Jiskra, Habermann, Fatrdla, Hrbáč, Harasim – Koudelka, Zápotočný, Král, Růžička, Policar, Trybuček, Fejt, Zeman, Herman T., Bohatý, Smutný, Danko, Střecha. Trenér: Staněk.

Do Litoměřic se navíc chystá i jihlavský fanklub.

„Turnaje se zúčastníme potřetí za sebou. Jedná se o kvalitní akci s dobrým zázemím. K dispozici mají všichni účastníci hezké kabiny, ubytování a při zápasech navíc funguje tamní bufet na jedničku. Odjíždíme se především kvalitně připravit na jarní část sezóny a ještě více stmelit náš kolektiv. Rádi bychom postoupili ze skupiny a v neděli bojovali o medaile,“ nechal se slyšet kapitán Jihlavy Král.


 
Utkání
Muži A | sobota 23.03.2024, 14:00
14. kolo
9:3
SK Jihlava - Eagles
 
Muži A | sobota 06.04.2024, 14:00
Čtvrtfinále 1
3:2
SK Jihlava - Slza Okříšky
 
Muži A | neděle 07.04.2024, 14:00
Čtvrtfinále 2
6:3
SK Jihlava - Slza Okříšky
 
Muži A | sobota 13.04.2024, 11:00
Čtvrtfinále 3
6:5
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Muži A | neděle 14.04.2024, 14:30
Čtvrtfinále 4
1:3
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Aktuální články
SK slaví postup do semifinále

O den později pokračovala čtvrtfinálová série. Okříšky toužily vrátit sérii zpět do Jihlavy, naopak SK chtěl sérii ukončit a vyhnout...

 
Okříšky snížily stav série na 1:2

Čtvrtfinálová série mezi Okříšky a SK Jihlava se přesunula do Okříšek. Solidní divácká kulisa sledovala ofenzivní podívanou.

 
Druhý čtvrtfinálový bod pro Jihlavu

O den později pokračovala čtvrtfinálová série druhým zápasem. Ten sledovalo fantastických 137 diváků.

 
SK otočil z 0:2 na 3:2 a má první bod
 
“Jestli chceme postoupit dál, musíme makat naplno celou sérii“ hlásí Bohatý
 
Jihlava zakončila základní část vítězstvím
 
Derby podruhé v sezóně pro Flyers
 
Jihlava prohrála s Okříšky a vzdálilo se jí druhé místo
 
SK vrátil Zohoru podzimní porážku
 
Na úvod jara vydřené vítězství
 
 
eSports.cz & SK Jihlava - kontakt: hokejbal-jihlava@seznam.cz RSS