Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Hostivař obhájila prvenství na VRŤAS CUPu. Domácí Jihlava brala stříbro

22.02.2022 | Redakce

4. ročník zimního turnaje je minulostí. Během dvoudenní akce mohli diváci v Jihlavě sledovat celkem 22 zápasů a na hřišti přímo také několik reprezentačních hráčů. Domácí celek se ve velké konkurenci neztratil.

4. ročník VRŤAS CUPu, pořádaného jako vzpomínka na oblíbeného trenéra Martina Vrátila, přilákal do Jihlavy řadu mančaftů z různých koutů České republiky. Organizátoři turnaje museli skrz nejasné podmínky a opatření nechat omezenou kapacitu na 8 mužstev. Ty byly rozdělené do dvou skupin, které se odehrály v sobotu. V neděli pak začalo atraktivní play-off.

Během víkendu se odehrálo celkem 22 zápasů a fanoušci si díky atraktivní podívané přišli na své. Aby ne, ve hře bylo k vidění několik reprezentačních hráčů a hlavně extraligová Hostivař, která diváky bavila svými kombinacemi. V jejich dresu řádili například reprezentační hráči jako Jan Čejka, Ondřej Kubeš nebo aktuálně nejlepší střelec nejvyšší soutěže Samuel Kucharčík. V dresu Vsetína pak na turnaji startoval třeba zatím nejproduktivnější hráč Extraligy Dalimil Zvonek, kterému sekundoval domácí odchovanec Petr Danko.

Ve vyřazovací části turnaje to bylo velké drama. Domácí Jihlava se na postup pořádně nadřela, když ve přestřelce vyřadila černého koně z Lužin 6:5! Atraktivní podívanou mohli diváci sledovat také mezi Okříšky a Buldoky. Když Okříšky dávaly branku na 4:0, hodně lidí již Brnu nevěřilo, ale nakonec Bulldogs urvali postup mezi nejlepší čtyřku v nájezdech. Další drama pak nabídl duel Vsetína s Kladnem. Podceňované Kladno vedlo dlouho 2:0 a trápilo favorita. Jeho postup zařídil povedenou kombinací již zmiňovaný Zvonek. Hostivař pak svůj zápas v pohodě zvládla a přehrála Eagles 7:1. „Ve čtvrtfinále jsme se pořádně nadřeli. Byl to takový zápas, který se přeléval z jedné strany na druhou. Asi se na něj dobře dívalo, ale brankáři z nás radost neměli,“ smál se po zápase obránce Jan Harasim.

V boji o finále předvedlo Brno proti favorizované Hostivaři houževnatý výkon, nicméně po výhře 2:0 slavila postup do finále Hostivař. To domácí Jihlava trochu překvapivě smetla v semifinále Vsetín 7:0. „Čekali jsme velkou bitvu, ale zápas zlomily naše rychlé góly. Turnaj je tak postavený, hraje se v rychlém sledu a Vsetín už se poté asi šetřil na zápas o bronz,“ hodnotil semifinále útočník David Zeman.

Zápas o bronz byl brankově atraktivní. Po přestřelce 6:4 se nakonec z bronzové příčky radovalo Brno, které až na potřetí prolomilo bramborové prokletí svých účastí na turnaji. Domácí Jihlava ve finále dlouho trápila Hostivař, přesto padla po výsledku 3:0. I přes prohru si domácí tým vysloužil z publika potlesk a domácí hráči sportovně uznali kvality svého soupeře.

„Zkusili jsme hrát odzadu a čekat na nějaké svoje šance. Hostivař nám toho ale moc nedovolila, prokázala svoji kvalitu a zaslouženě vyhrála,“ komentoval finálový zápas asistent kapitána Zápotočný.

Nejlepší hráči turnaje:

Brankář: Tomáš Humlíček (SK Jihlava)
Obránce: Vratislav Fišar (HBK Bulldogs Brno)
Útočník: Jan Čejka (HBC Hostivař)

Rozhodčí: Zdeněk Ščudla, Michal Prudík, Karel Duba.

„Z té odezvy, kterou máme, se turnaj všem mančaftům líbil, diváci si také pochvalovali kvalitu jednotlivých zápasů. Také nám vyšlo jako organizátorům počasí, což je v polovině února vždy risk,“ byl spokojený předseda oddílu Libor Doležal. „Rád bych ještě jednou poděkoval všem za účast na turnaji, uctění památky Martina Vrátila a také poděkoval všem partnerům, kteří akci podpořili. Šlo o město Jihlava, Sportovní klub, pivovar Ježek a Horác. Děkujeme.“

Konečné pořadí turnaje:

1. HBC Hostivař
2. SK Jihlava
3. HBK Bulldogs Brno
4. HBK Vsetín
5. JVSK Slza Okříšky
6. Lužinští srdcaři
7. Draci Kladno
8. Eagles Brno

Výsledky: Draci Kladno – SK Jihlava 0:4, Lužinští srdcaři – Eagles Brno 2:0, HBC Hostivař – Slza Okříšky 4:0, HBK Bulldogs Brno – HBK Vsetín 1:4, SK Jihlava – HBC Hostivař 0:4, Eagles Brno – HBK Bulldogs Brno 1:3, Slza Okříšky – Draci Kladno 7:3, HBK Vsetín – Lužinští srdcaři 2:3, Slza Okříšky – SK Jihlava 0:4, HBK Vsetín – Eagles Brno 6:2, Draci Kladno – HBC Hostivař 0:3, Lužinští srdcaři – HBK Bulldogs Brno 0:2.

Čtvrtfinále: SK Jihlava – Lužinští srdcaři 6:5, HBC Hostivař – Eagles Brno 7:1, Draci Kladno – HBK Vsetín 2:3, Slza Okříšky – HBK Bulldogs Brno 5:4 sn.

Semifinále: SK Jihlava – HBK Vsetín 7:0, HBC Hostivař – HBK Bulldogs Brno 2:0.

O 7. Míst Draci Kladno – Eagles Brno 5:4
O 5. míst Slza Okříšky – Lužinští srdcaři 7:2
O 3. míst HBK Vsetín – HBK Bulldogs Brno 4:6

Finále: HBC Hostivař – SK Jihlava 3:0

Sestava SK Jihlava: Humlíček, Čára - Jiskra, Zeman J., Vávrů, Harasim, Koch J., Hrbáč - Zeman, Zápotočný, Král - Hlavatý M., Hlavatý T., Střecha - Fejt, Bohatý, Růžička - Pošvic, Koudelka.

 
Utkání
Muži A | sobota 23.03.2024, 14:00
14. kolo
9:3
SK Jihlava - Eagles
 
Muži A | sobota 06.04.2024, 14:00
Čtvrtfinále 1
3:2
SK Jihlava - Slza Okříšky
 
Muži A | neděle 07.04.2024, 14:00
Čtvrtfinále 2
6:3
SK Jihlava - Slza Okříšky
 
Muži A | sobota 13.04.2024, 11:00
Čtvrtfinále 3
6:5
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Muži A | neděle 14.04.2024, 14:30
Čtvrtfinále 4
1:3
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Aktuální články
SK slaví postup do semifinále

O den později pokračovala čtvrtfinálová série. Okříšky toužily vrátit sérii zpět do Jihlavy, naopak SK chtěl sérii ukončit a vyhnout...

 
Okříšky snížily stav série na 1:2

Čtvrtfinálová série mezi Okříšky a SK Jihlava se přesunula do Okříšek. Solidní divácká kulisa sledovala ofenzivní podívanou.

 
Druhý čtvrtfinálový bod pro Jihlavu

O den později pokračovala čtvrtfinálová série druhým zápasem. Ten sledovalo fantastických 137 diváků.

 
SK otočil z 0:2 na 3:2 a má první bod
 
“Jestli chceme postoupit dál, musíme makat naplno celou sérii“ hlásí Bohatý
 
Jihlava zakončila základní část vítězstvím
 
Derby podruhé v sezóně pro Flyers
 
Jihlava prohrála s Okříšky a vzdálilo se jí druhé místo
 
SK vrátil Zohoru podzimní porážku
 
Na úvod jara vydřené vítězství
 
 
eSports.cz & SK Jihlava - kontakt: hokejbal-jihlava@seznam.cz RSS