Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

4. ročník VRŤAS CUPu je tady! Obhajovat bude Hostivař

13.02.2022 | Redakce

Po loňské pauze bude Jihlava opět hostit jeden z největších republikových turnajů v hokejbale. Na Vysočinu přijede obhajovat putovní pohár extraligová Hostivař, která je s řadou reprezentantů také největším favoritem na celkové prvenství.

Od 19. do 20. února bude SK Jihlava na svém hřišti hostit zimní VRŤAS CUP. Půjde v pořadí o již čtvrtý ročník, který je pořádán, jako vzpomínka na zesnulého trenéra Martina Vrátila.

V loňském roce se turnaj kvůli vládním nařízením nemohl uskutečnit, přesto o něj zájem neopadl. Na Vysočinu přijedou zástupci Vsetína, Brna, Kladna a Prahy. Kromě domácí Jihlavy se na turnaji představí také nedaleké a divákům dobře známé Okříšky. Poslední triumf v turnaji vybojovala Hostivař, předchozí ročníky opanovala domácí Jihlava.

„Když jsme turnaj chystali, nevěděli jsme, jaké nařízení bude v danou chvíli platit. I proto jsme i přes velký zájem udělali uzávěrku po 8 přihlášených týmech,“ popisuje nelehkou dobu předseda oddílu Libor Doležal, který dodává: „Pro týmy zde bude připravené dobré zázemí, občerstvení a turnaj navíc budou řídit zkušení rozhodčí z naší ligové scény.“

Jeden z největších republikových turnajů bude hostit osm mančaftů a diváci uvidí celkem 22 zápasů! Účastníci turnaje budou rozděleny do dvou skupin, po jejímž odehrání se uskuteční play-off. Hrát se bude 2x 12 minut čistého času.

„Těší nás účast extraligové Hostivaře, která určitě přiveze kompletní kádr, takže diváci mohou sledovat v akci spousty reprezentačních hráčů. Mám také informace, že se někteří hráči z nejvyšší soutěže objeví v dresu Kladna a Lužinských srdcařů. V dresu SK pak třeba medailista z mistrovství světa Honza Střecha,“ láká diváky Doležal.

Na turnaji by rádi uspěli Bulldogs Brno, kteří na všech ročnících brali zatím nepopulární bramborové medaile. Velmi dobré jméno přijede obhajovat také Vsetín, jenž vždy zasáhl do bojí o konečné pořadí a ve své skupině 2. ligy sbírá pravidelně medaile. Počítat se musí také s dalšími účastníky, kteří budou chtít jistě potrápit favorizovanou Hostivař a vyvrátit papírové předpoklady.

„Tento víkend bude skvělou prověrkou do jarní části sezóny. Všichni to bereme jako součást přípravy, ale zároveň chce turnaj každý vyhrát. My jako domácí tým nemůžeme mít jiné ambice, než být ve hře o medaile až do úplného konce. Osobně favorizuji Hostivař s Kladnem, ale je to turnaj, kde mnohdy papírové předpoklady neplatí,“ kalkuluje kapitán SK Petr Král.

Turnaj podpořil Sportovní klub Jihlava, město Jihlava a pivovary Ježek s Horácem. Během celého víkendu se pak mohou všichni účastníci těšit na bohatou nabídku místního bufetu a nespočet hokejbalové zábavy.

Skupina Ježek: SK Jihlava, Slza Okříšky, Draci Kladno, HBC Hostivař.

Skupina Horác: BHK Bulldogs Brno, Lužinští srdcaři, HBK Vsetín, Eagles Brno.

A jak to vypadalo posledně? Podívejte se!

 
Utkání
Muži A | sobota 23.03.2024, 14:00
14. kolo
9:3
SK Jihlava - Eagles
 
Muži A | sobota 06.04.2024, 14:00
Čtvrtfinále 1
3:2
SK Jihlava - Slza Okříšky
 
Muži A | neděle 07.04.2024, 14:00
Čtvrtfinále 2
6:3
SK Jihlava - Slza Okříšky
 
Muži A | sobota 13.04.2024, 11:00
Čtvrtfinále 3
6:5
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Muži A | neděle 14.04.2024, 14:30
Čtvrtfinále 4
1:3
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Aktuální články
SK slaví postup do semifinále

O den později pokračovala čtvrtfinálová série. Okříšky toužily vrátit sérii zpět do Jihlavy, naopak SK chtěl sérii ukončit a vyhnout...

 
Okříšky snížily stav série na 1:2

Čtvrtfinálová série mezi Okříšky a SK Jihlava se přesunula do Okříšek. Solidní divácká kulisa sledovala ofenzivní podívanou.

 
Druhý čtvrtfinálový bod pro Jihlavu

O den později pokračovala čtvrtfinálová série druhým zápasem. Ten sledovalo fantastických 137 diváků.

 
SK otočil z 0:2 na 3:2 a má první bod
 
“Jestli chceme postoupit dál, musíme makat naplno celou sérii“ hlásí Bohatý
 
Jihlava zakončila základní část vítězstvím
 
Derby podruhé v sezóně pro Flyers
 
Jihlava prohrála s Okříšky a vzdálilo se jí druhé místo
 
SK vrátil Zohoru podzimní porážku
 
Na úvod jara vydřené vítězství
 
 
eSports.cz & SK Jihlava - kontakt: hokejbal-jihlava@seznam.cz RSS