Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Šimon Habermann vyhlíží jarní část soutěže. Co nám v rozhovoru prozradil?

03.02.2022 | Redakce

Jako obránce vede zatím individuální statistiky SK Jihlava Šimon Habermann. Jak hodnotí první polovinu soutěže a co bude třeba zlepšit do jara? O tom se šikovný bek SK rozpovídal pro náš web.

Jihlava vyhlásila ambice na prvenství v soutěži, ale zatím je na druhém místě s propastnou ztrátou na vedoucí Sudoměřice
Vstup do sezóny nám úplně nevyšel podle našich představ, hned v prvním kole jsme prohráli v Okříškách. Tahle sezóna je zatím nevyzpytatelná, měli jsme na podzim hodně kolísavé výkony, velkým problémem byla i docházka na tréninky, taky na zápasy…

Co je třeba zlepšit?
Soupeři jsou především lepší v důrazu u naší brány a v rychlých protiútocích. Jako tým musíme zapracovat na té docházce hlavně, těžko se sehrajeme, když nebudeme všichni svědomitě chodit na tréninky. Co zápas, to jiná sestava, občas tam chybí dravost.

Jaké budou cíle do jara?
Naše ambice na jaro budou určitě se co nejvíce dotáhnout v tabulce na Sudoměřice a zajistit si dobré umístění na play off. Doufám, že se nám to podaří naplnit a na konci sezóny budeme úspěšní.

Ty osobně jsi nejproduktivnější hráč týmu coby obránce. Vypovídá to o tom, že Jihlavu trápí především koncovka?
Před sezónou jsem nečekal, že budu na prvních příčkách produktivity našeho týmu (smích). Doufám, že štěstíčko budu mít i nadále, protože mi na paty dýchá Petr Král. Šancí je hodně v zápasech, ale bohužel když už jdeme do finální koncovky, tak nejsme schopný to dovézt až do kasy. Přeji si, aby s námi začala na jaře více jezdit naše mašina na góly – Honza Střecha.

Jak se budete připravovat na jaro? Čeká Vás nějaká zimní příprava?
Tak určitě, máme dvoufázové tréninky, které probíhají v úterý v hale a ve čtvrtek jsme venku na našem hřišti. Víc mě to baví v hale, člověk se tam hodně zapotí (smích). Co se týče mojí individuální přípravy, tak já hraju třikrát týdně hokej, v neděli si chodíme ťuknout fotbal, takže věřím, že já jsem připravený.

Navíc bude Jihlava hostit zimní turnaj
Ano, 19. – 20. února nás čeká v Jihlavě Vrťas Cup, kde rozhodně chceme být na bedně, a tam se nám trochu ukáže, v jaké formě na tom kdo je.  Doufám, že se nám podaří domluvit ještě nějaký přátelák před startem sezóny.

Letos jste v Českém poháru postoupili až do 3. kola, kde jste narazili na extraligové Pardubice. Jaký to byl zážitek?
Všichni jsme si určitě přáli někoho z Extraligy, to se nám taky splnilo. V Pardubicích hraje špička z celé České republiky. Do zápasu jsme šli dost nahecovaný, první třetinu jsme s nimi drželi krok, začátek druhé třetiny taky nebyl špatný, nicméně pak se ukázaly právě ty schopnosti a šikovnost, co oni mají, pak už to bylo jako na Matějský v Praze (smích). Ale jako já nejsem zpětně naštvaný, pro náš tým to mělo spíš pozitiva, jasně, že hned po zápase byl každý z nás znechucený, ale zpětně si myslím, že v tom všichni vidíme přínos, hráli jsme dobře, určitě se nemáme za co stydět a já jsem byl na kluky pyšný, protože držet krok s Pardubicemi, byť jen třetinu, by nezvládl každý.

V čem tkví největší síla týmu. Budete mít ambice na 1. ligu?
Tak rozhodně v obraně, že jo (smích). Ne, dělám si legraci. Jsme prostě skvělý tým, držíme nejen po sportovní stránce, ale i v soukromém životě. Můžeme se na sebe spolehnout, to je hrozně důležitý. Síla je hlavně v oblasti volnočasových aktivit, kdy se často setkáváme u kalíšku (smích). Když už je v kabině třeba horší nálada nebo to tam nějak vázne, tak trio Bohatý, Habermann, Jiskra zařídí rozptýlení. Myslím si, že ambice na 1. ligu určitě máme, hodně z nás už jí hrálo a víme, jaký to tam je, záleží, jak k tomu každý přistoupí a bude si chtít zahrát něco víc. Já osobně, bych si ještě rád zahrál 1. ligu.

Kdo tě přivedl k hokejbalu a co patří mezi tvé největší úspěchy?
K hokejbalu mě přivedl Bůh a spolužák Honza Jiskra (smích). Mezi mé největší úspěchy patří vicemistr ČR v mladším dorostu, zlato na zimním turnaji v Litoměřicích a samozřejmě 3 tituly s B týmem.

 
Utkání
Muži A | neděle 14.04.2024, 14:30
Čtvrtfinále 4
1:3
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Muži A | sobota 20.04.2024, 16:00
Semifinále 1
3:2
Hodonín - SK Jihlava
 
Muži A | neděle 21.04.2024, 11:00
Semifinále 2
1:2
Hodonín - SK Jihlava
 
Muži A | Sobota 27.04.2024
Semifinále 3
VS.
SK Jihlava - Hodonín
 
Muži A | Neděle 28.04.2024
Semifinále 4
VS.
SK Jihlava - Hodonín
 
Aktuální články
Benjamínek Gruss zastavil 41 střel. Semifinále je 1:1

O den později pokračovala semifinálová série na hřišti Hodonína, který vyhrál úvodní duel těsně 3:2.

 
První semifinále vyhrál těsně Hodonín

Semifinálová série mezi vítězem základní části HBC Hodonín a obhájci titulu SK Jihlava, byla rozehrána v sobotní odpoledne. V hledišti...

 
SK slaví postup do semifinále

O den později pokračovala čtvrtfinálová série. Okříšky toužily vrátit sérii zpět do Jihlavy, naopak SK chtěl sérii ukončit a vyhnout...

 
Okříšky snížily stav série na 1:2
 
Druhý čtvrtfinálový bod pro Jihlavu
 
SK otočil z 0:2 na 3:2 a má první bod
 
“Jestli chceme postoupit dál, musíme makat naplno celou sérii“ hlásí Bohatý
 
Jihlava zakončila základní část vítězstvím
 
Derby podruhé v sezóně pro Flyers
 
Jihlava prohrála s Okříšky a vzdálilo se jí druhé místo
 
 
eSports.cz & SK Jihlava - kontakt: hokejbal-jihlava@seznam.cz RSS