Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Bártů: "Chceme skončit do čtvrtého místa!“

22.09.2013 | Petr Král

Brankář Daniel Bártů je každoroční oporou svého týmu. S hokejbalem začínal v třešťském týmu Tigers, odkud se později dostal do Jihlavy, či Třebíče. Urostlý brankář se může pochlubit hned trojnásobnou účastí finálových bojů V Centrum ligy. V minulé sezóně pak dosáhl na svoji první individuální cenu za nejlepšího brankáře Ronnhil ligy.

Jak ses dostal k hokejbalu?
K hokejbalu jsem se dostal asi v 16 letech, když mě jeden kamarád požádal, jestli bych nechtěl za jejich tým chytat okresní ligu, která se hrála v Třešti. Ten tým se jmenoval Tigers. Když jsem proti jihlavskému týmu tehdy vychytal čisté konto, tak jsem dostal nabídku chytat za SK Jihlava a to jsem samozřejmě nemohl odmítnout.

Chtěl si být odjakživa brankářem?
Je to tak. Vždy mě to lákalo do brány. Bavilo mě mít na sobě tu výstroj a skákat do střel.

Brankáři jsou známí tím, že jsou svým způsobem podivíni. Jak to je s tebou?
Jo asi to tak je (smích). Brankáři musí být zvláštní. Každý by nejradši před tvrdou střelou uhnul, ale brankář do ní skočí třeba po hlavě a bez přilby. I ta připravenost a soustředěnost je u brankářů odlišná. Dobrý brankář nesmí být moc nervózní a povahově je spíš takový flegmatik. Hlavně musí být v pohodě a dodávat týmu klid.

V loňské sezóně si byl vyhlášen nejlepším brankářem Ronhill ligy. Co to pro tebe znamenalo?
Ta sezona byla vydařená. Jak pro mě, tak pro celý tým. Ocenění pro nejlepšího brankáře pro mě znamenalo hodně, protože jsem hodně lidem dokázal, že chytat umím (vážným tónem). Ale samozřejmě, že bez podpory svých spoluhráčů bych to nedokázal a za to jim moc děkuju! Je to i hodně o štěstí a já ho minulou sezónu měl.

Jak sis užil loňské play-off?

Bylo pro mě nejlepší, které jsem kdy zažil. Samozřejmě mě mrzí, že jsme nepostoupili až do finále, protože jsme byli moc blízko a chybělo jen trochu štěstí, ale takový už je sport. Jeden je na straně vítězů, druhý na straně poražených. Hodně nám pomohli hráči z A týmu a samozřejmě Mandy. Tyhle hráči nám ukázali nejen, jak jsou šikovní, ale hlavně, že když se po celý zápas bude makat na 100 procent, tak můžeme hrát vyrovnanou partii s kýmkoliv. Největším  překvapením pro mě byli diváci. Tolik lidí, co přišlo na naše zápasy play-off jsem nikdy nezažil. Byli fantastičtí, ta atmosféra byla úžasná, a proto ten hokejbal hrajem, pro tyhle skvělý okamžiky.

Máš nějaké předzápasové rituály?
Ano mám, vždy když jdu do brány tak si poklepu o tyče hokejkou. Po každém zákroku se musím jít projít ke kruhu...

Prý je trenér Pleško přísný ...

Jo, jo (smích). Máme mladý tým, je třeba, aby trenéři zvýšili hlas. Podle mě je potřeba mít přísného trenéra, protože potom makáme na 200 procent, a to je moc důležitý. Nemáme zkušený tým, jako například Flyers, takže my potřebujeme ten hnací motor v podobě přísného trenéra.

Oblíbené číslo?
Moje oblíbené číslo je 33 a 12. Jinak chytám s jedničkou, svým způsobem je mi jedno, jaký mám číslo na dresu, důležitý jsou výkony na hřišti. Číslo na dresu za mě zápas nevyhraje.

Brankářský vzor?
Čím jsem starší, tím si všímám spíš sebe, než abych měl vyloženě brankářský vzor. Když jsem byl mladší, tak pro mě byl brankář číslo 1 Martin Brodeur z New Jersey Devils. Stylem se mi v tuhle chvíli strašně líbí Tukka Rask nebo Peka Rinne.

Cíl do letošní sezóny?
Bude těžké navázat na loňský rok. Minulou sezónu se nám vůbec nevydařila podzimní část, ale jarní část jsme zvládli s bravurou. Potom přišly posily a play-off bylo taktéž výtečné. A co čekat od letošní sezony? V lize skončily týmy Kyjova a olomouckých Gladiátorů. Tyhle dva týmy hrály spíš spodek tabulky, takže se proti nim daly získat body. Letos už tu nejsou a jsou tu silný týmy jako je Staré Brno, Olomouc 2010, Třebíč, Eagles a letos si myslím, že bude jedním z nejsilnějších týmů Flyers. Každý zápas bude velice těžký a nikdo nám nedá nic zadarmo. Musíme makat na trénincích a co nejlíp se na každý zápas připravit. Musíme hrát jako tým a buď jako tým vyhrajeme, nebo zahyneme jako jednotlivci. Naše velká síla musí být v týmovém pojetí. Na tom budeme stavět. Chtěl bych po skončení základní části umístit do 4. místa a v play-off už se může stát cokoli.

 
Utkání
Muži A | neděle 14.04.2024, 14:30
Čtvrtfinále 4
1:3
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Muži A | sobota 20.04.2024, 16:00
Semifinále 1
3:2
Hodonín - SK Jihlava
 
Muži A | neděle 21.04.2024, 11:00
Semifinále 2
1:2
Hodonín - SK Jihlava
 
Muži A | Sobota 27.04.2024
Semifinále 3
VS.
SK Jihlava - Hodonín
 
Muži A | Neděle 28.04.2024
Semifinále 4
VS.
SK Jihlava - Hodonín
 
Aktuální články
Benjamínek Gruss zastavil 41 střel. Semifinále je 1:1

O den později pokračovala semifinálová série na hřišti Hodonína, který vyhrál úvodní duel těsně 3:2.

 
První semifinále vyhrál těsně Hodonín

Semifinálová série mezi vítězem základní části HBC Hodonín a obhájci titulu SK Jihlava, byla rozehrána v sobotní odpoledne. V hledišti...

 
SK slaví postup do semifinále

O den později pokračovala čtvrtfinálová série. Okříšky toužily vrátit sérii zpět do Jihlavy, naopak SK chtěl sérii ukončit a vyhnout...

 
Okříšky snížily stav série na 1:2
 
Druhý čtvrtfinálový bod pro Jihlavu
 
SK otočil z 0:2 na 3:2 a má první bod
 
“Jestli chceme postoupit dál, musíme makat naplno celou sérii“ hlásí Bohatý
 
Jihlava zakončila základní část vítězstvím
 
Derby podruhé v sezóně pro Flyers
 
Jihlava prohrála s Okříšky a vzdálilo se jí druhé místo
 
 
eSports.cz & SK Jihlava - kontakt: hokejbal-jihlava@seznam.cz RSS