Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Pleško: "Občas si připadám jak z jiného světa“

20.11.2013 | Petr Král

Trenér Pavel Pleško je u kormidla rezervního týmu druhou sezónou. Jako hráč působil v jihlavských výběrech od žákovských kategorií, než jeho kariéru ukončily zdravotní problémy. Ve své první sezóně v pozici trenéra dovedl svůj tým až do semifinále jihomoravské ligy!

Jak tě napadlo stát se trenérem?
Bohužel přišlo nepříjemné zranění oka, kdy mi doktoři doporučili úplně ukončit kariéru. Tudíž to byl i v celku chápavý krok, přesunout se z pozice hráče na trenérskou lavičku. V týmu máme několik nadprůměrných hráčů. Díky tomu je trénování lehčí a zábavnější. Je radost mít pod sebou hráče, kteří vybojovali dorostenecké tituly, nebo nastupují za reprezentaci ČR.
Zhodnoť letošní podzim
Sezóna začala bohužel s mírnou obavou složení hráčského kádru. Odešel obránce Zeman, kterého ovšem více než dobře nahradil Vala. Dále odešel střelec Novák, naopak do týmu přišel velezkušený útočník Pibil s nadějným dorostencem Maternou. Musím říct, že všichni zapadli do týmu dobře. První polovina podzimu, no herně se nám nedařilo, ale body jsme sbírali. Těžkým zklamáním jsou pro mne domácí prohry s Flyers a HSK. Oba týmy jsme mohli porazit, ovšem naše nevyzrálost nás stála cenné body. Poté nastal propad tabulkou, který vyústil v nepříliš povedený zápas proti Hustopečím. Celkově za podzim nejsem spokojený s obrannou hrou týmu.

Co má tým v plánu přes zimní pauzu?
Hlavně si odpočinout od hokejbalu. Prvořadá je podzimní závěrečka, kde si všechno vyříkáme. Poté se budeme těšit na nějaké posilovaní, tělocvičnu a hlavně hokej.

Na čem je třeba zapracovat? V posledních zápasech to vypadalo, že dostaneš infarkt?!
Bohužel musím konstatovat, že si občas připadám, jak z jiného světa. Ale to k tomu patří. Jsme jen lidé a chybovat je lidské. Ovšem co někteří předvádí, po opakovaném napomenutí, to opravdu zůstává rozum stát a emoce jdou ven.

Co je největší zbraní a zároveň slabinou týmu?
Musím pochválit naše brankáře. Pracují na 100% a vždy odvedou v zápase výbornou práci. V útoku to klukům celkem sedlo, takže nějaké ty branky taky umíme dát. Ovšem naše obranná hra, to je hodně velký problém, ne-li průser. Schopné máme 3 obránce a to se ještě pan Vácha musí dobře vyspat! Zbytek ovšem svou kvalitu nepředvádí, což týmu především ve vypjatých zápasech moc nepřispěje. Na obranné hře musíme jednoznačně zapracovat.

Máte nedostatek obránců. Neplánuje se v nejbližší době tvůj comeback?

Tohle nepřipadá v úvahu. Nebo ano, ale až bude váha ukazovat 85kg a budu se cítit zdravotně v pořádku a budu přesvědčen, že mám týmu co dát.

Cítíš, že jste po loňské vydařené sezóně více pod tlakem?

Rozhodně ano. Loňská sezóna a následně i play off bylo velice vydařené. Podařilo se nám výborně posílit tým. Ovšem jeden jediný krůček nám chyběl k postupu do finále. Loňská chyba se nesmí opakovat.

Plánuje tým přes zimu nějaké posily?

V plánu máme hned několik posil. Některé se povedlo dotáhnout do úspěšného konce. Jména nakonec mohu i prozradit. Po několika letech opět oblékne jihlavský dres Jan Bartejs a týmu bude i na jaře vypomáhat reprezentant Jan Střecha. Dále tým počítá s několika hráči z extraligového jihlavského týmu - Petr Danko, Jan Blaško, Jaroslav Javorka, Tomáš Humlíček, Lukáš Gregor a Josef Jakoubek. Z Kanady máme přislíbené duo Petr Šidlík a Jan Mandát z týmu Victoriaville Tigers.

Jak vypadá tvoje spolupráce se zkušeným Vrátilem?
Vrťas je výborný motivátor, trenér který má velké srdce! Je nesmírně důležité mít takového člověka na střídačce.

Cíl týmu do jarní části?
Co nejlepší umístění před play off, nejlépe abychom začínali doma. Letos v lize může každý porazit každého. Bude to velice vyrovnaná sezóna. Nicméně pokud půjdeme zápas od zápasu a vyvarujeme se zbytečných dětských chyb, tak máme opět nakročeno k úspěšnému výsledku.

 
Utkání
Muži A | neděle 14.04.2024, 14:30
Čtvrtfinále 4
1:3
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Muži A | sobota 20.04.2024, 16:00
Semifinále 1
3:2
Hodonín - SK Jihlava
 
Muži A | neděle 21.04.2024, 11:00
Semifinále 2
1:2
Hodonín - SK Jihlava
 
Muži A | Sobota 27.04.2024
Semifinále 3
VS.
SK Jihlava - Hodonín
 
Muži A | Neděle 28.04.2024
Semifinále 4
VS.
SK Jihlava - Hodonín
 
Aktuální články
Benjamínek Gruss zastavil 41 střel. Semifinále je 1:1

O den později pokračovala semifinálová série na hřišti Hodonína, který vyhrál úvodní duel těsně 3:2.

 
První semifinále vyhrál těsně Hodonín

Semifinálová série mezi vítězem základní části HBC Hodonín a obhájci titulu SK Jihlava, byla rozehrána v sobotní odpoledne. V hledišti...

 
SK slaví postup do semifinále

O den později pokračovala čtvrtfinálová série. Okříšky toužily vrátit sérii zpět do Jihlavy, naopak SK chtěl sérii ukončit a vyhnout...

 
Okříšky snížily stav série na 1:2
 
Druhý čtvrtfinálový bod pro Jihlavu
 
SK otočil z 0:2 na 3:2 a má první bod
 
“Jestli chceme postoupit dál, musíme makat naplno celou sérii“ hlásí Bohatý
 
Jihlava zakončila základní část vítězstvím
 
Derby podruhé v sezóně pro Flyers
 
Jihlava prohrála s Okříšky a vzdálilo se jí druhé místo
 
 
eSports.cz & SK Jihlava - kontakt: hokejbal-jihlava@seznam.cz RSS