Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

V těžké konkurenci Jihlava neuspěla. Ve Světlé nad Sázavou brala osmé místo

06.07.2020 | Redakce

Závěrečný program zvláštní sezóny hostil zimní stadion ve Světlé nad Sázavou. Jihlava se prala statečně, ale nakonec žádnou medaili domů nepřivezla.

ALPA pohár k výročí 30. výročí ČMSHb hostil zimní stadion ve Světlé nad Sázavou, kam dorazily špičkové týmy z 1. ligy a také několik extraligových mančaftů. Jihlava byla losem přidělena do skupiny B, kde ji nečekalo vůbec nic snadného. Dva zástupci z Extraligy TJ Snack Dobřany a HBC Most. Dalším do party byla ambiciózní HBC Hostivař, tedy tým plný mladíků z reprezentace U18 a U20.

V prvním zápase Jihlava vyzvala Hostivař. Hrálo se ve vysokém tempu a více ze hry měl právě tým SK, který si vypracoval několik brankových příležitostí. Jenže proměnil pouze jednu z hole nestárnoucí legendy Smutného. Další šance končily na výstroji skvělého brankáře soupeře, a tak přišlo před koncem zákonité potrestání. Z ojedinělé šance Hostivař vyrovnala, což znamenalo dělbu bodů. „Měli jsme hodně šancí, ale koncovka nás trápí letos celý rok. Byla to škoda, protože jsme v zápase byli lepším týmem,“ hodnotil vstup do turnaje útočník Fejt.

Druhý zápas proti nejsilnějšímu týmu skupiny B odstartovala parta z Vysočiny na výbornou. Chybu brankáře vystihl Hlavatý, jenž otevřel gólový účet zápasu. O několik málo minut později mohlo být v táboře SK veseleji, když Dankova pumelice orazítkovala pouze spojnici. Neujala se pak ani přesilovková dorážka Střechy, kterou zastavilo „tágo“ brankáře. Zahozené šance pak Jihlavu mrzeli, protože Hostivař ve druhé polovině zápasu během 30 vteřin utkání otočila a nakonec přidala ještě pojišťující branku na 3:1. „První polovina zápasu super, hráli jsme dobře takticky, měli šance, ale pak dáme břevno a z protiútoku inkasujeme. Na remízu jsme proti silnému týmu určitě měli,“ litoval autor branky Hlavatý.

Zápas o všechno uzavíral sobotní program proti dalšímu soupeři z nejvyšší soutěže. Most ospalou Jihlavu zaskočil a rychle vedl o dvě branky po hrubých chybách SK. Ještě do poloviny zápasu se však dostala Jihlava zpět do zápasu díky individuální akci hvězdného Střechy. Ačkoliv ve druhé polovině zápasu Jihlava do svého soupeře bušila, zkušený Most si jednobrankový výsledek hlídal až do závěrečné sirény. „Utekl nám začátek zápasu a pak to proti takovému zkušenému a ostřílenému mančaftu nedohoníte. V závěru jsme měli spíš platonický tlak, Most hrál chytře,“ glosoval obránce Mareš.

Jihlava tak druhý den na zimním stadionu nastoupila do skupiny o 5. – 8. místo. Navíc ve velmi oslabené sestavě, protože namísto sobotních dvaceti hráčů, hrála jen na dvě kompletní formace. První utkání s Brnem bylo vyrovnané, ale „Buldoci“ byli vždy o jeden gól napřed a nakonec svůj triumf korunovali v závěru do odkryté branky. Za SK se prosadil Střecha a posila z Kert Parku, nejlepší hráč současnosti, Tomáš Wróbel.

Poslední utkání už bylo proti Prachaticím trápení. Zdecimovaný a unavený jihlavský tým držel se soupeřem krok do poloviny, ale pak úplně odpadl. Ačkoliv Humlíček v brance dělal co mohl, prohře 1:4 nezabránil.

Na turnaji byli nejlepšími hráči SK vyhlášeni benjamínek v brankovišti Lukáš Čára a útočné duo David Fiala + Tomáš Hlavatý. Vítězem turnaje se stalo Ústí n. Labem, stříbro braly Dobřany a bronz uzmula Hostivař.

„Uzavřeli jsme takový zvláštní ročník alespoň na hřišti a né doma u televize, což bylo fajn. V té velké konkurenci jsme se prali statečně, určitě to neberu jako ostudu. Stačilo to pomyslné štěstíčko a postoupili bychom ze skupiny. Ale takový už je turnaj, nemáme se za co stydět,“ uzavřel kapitán Král.

Jihlava tak v těžké konkurenci uzavřela letošní zvláštní sezónu a pomalu vyhlíží letní přípravu ke startu nového ročníku 2020/21.

Sestava SK: Humlíček (Čára) – Koch J., Vávrů, Klíma, Anděl, Brázda, Homola, Mareš – Danko, Wrobel, Střecha – Fiala, Smutný, Jobák – Hlavatý, Bohatý, Fejt – Král, Ščepka.

 
Utkání
Muži A | neděle 10.03.2024, 11:00
6. kolo
6:2
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Muži A | sobota 16.03.2024, 13:00
11. kolo
1:4
SK Jihlava - Flyers
 
Muži A | sobota 23.03.2024, 14:00
14. kolo
9:3
SK Jihlava - Eagles
 
Muži A | sobota 06.04.2024, 14:00
Čtvrtfinále 1
3:2
SK Jihlava - Slza Okříšky
 
Muži A | neděle 07.04.2024, 14:00
Čtvrtfinále 2
6:3
SK Jihlava - Slza Okříšky
 
Aktuální články
Druhý čtvrtfinálový bod pro Jihlavu

O den později pokračovala čtvrtfinálová série druhým zápasem. Ten sledovalo fantastických 137 diváků.

 
SK otočil z 0:2 na 3:2 a má první bod

V sobotní odpoledne odstartovala čtvrtfinálová série mezi SK Jihlava a JVSK Slza Okříšky. Šlo tak o regionální derby týmů z Vysočiny,...

 
“Jestli chceme postoupit dál, musíme makat naplno celou sérii“ hlásí Bohatý

Třetí nejproduktivnější hráč jihlavského týmu Štěpán Bohatý posbíral 16 kanadských bodů během základní části a také patří...

 
Jihlava zakončila základní část vítězstvím
 
Derby podruhé v sezóně pro Flyers
 
Jihlava prohrála s Okříšky a vzdálilo se jí druhé místo
 
SK vrátil Zohoru podzimní porážku
 
Na úvod jara vydřené vítězství
 
VŘTAS CUP ovládli Ježci Heřmanův Městec
 
Jihlava bude po roce hostit hokejbalový VRŤAS CUP
 
 
eSports.cz & SK Jihlava - kontakt: hokejbal-jihlava@seznam.cz RSS