Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Jihlava si zahraje o titul i vstupenku do baráže

30.05.2019 | Redakce

Nadcházející víkend startuje finále 2. ligy Morava Jih. Stejně jako v loňském roce v něm jihlavské béčko vyzve Malenovice. Kdo se bude radovat z cenného prvenství?

Série hraná na tři vítězné zápasy odstartuje v sobotu od 16:00 hod. v Lopík aréně. Následující den se bude hrát od 13:00 hod. Vítěz finálové série si kromě zlatých medailí zajistí také účast v baráži o 1. ligu.

Právě cíl v podobě baráže si na začátku sezóny dali hráči Malenovic, kteří patří poslední dva roky k tomu nejlepšímu, co hokejbal na Moravě nabízí. To dokazují jejich stabilní výkony a především útočná síla (Skyba, Nohál, Šimíček, Hruboš), k tomu zkušená dvojice beků Novák, Březík a také brankář Zálešák s % úspěšností 89,57. To vše dává dokupy kompaktní tým. Hráčský kádr „Čamlíků“ je také plný talentovaných juniorů a tamní klub míří do budoucna hodně vysoko. Pro Malenovice by mohlo hrát ve finálové sérii domácí prostředí, ve kterém za dva roky ztratily minimum zápasů a hlavně povrch. Jihlava totiž své zápasy hraje na plastu, kde také hrála poslední měsíc. Cesta Malenovic do finále vedla přes Hodonín 2:1 na zápasy.

Tábor SK se však nesmí odepisovat, protože tato parta odehraje své šesté finále v řadě. 4x přitom odešla jako vítěz, pouze v loňské sezóně je porazily právě Malenovice 3:1 na zápasy. SK také do boje vyrukuje s posilněným kádrem o Humlíčka či Střechu. V sezóně se pak nejvíce o ofenzívu starali Král, Koudelka, Apeltauer, Policar a Pošvic. Pro tým z Vysočiny je probíhající sezóna jako na houpačce, ještě na konci října byl na posledním místě tabulky, poté se výrazně zlepšil. Jihlava navíc inkasovala vůbec nejméně branek ze všech týmů a je tak záhadou, jaký brankář ve finále nastoupí. V play-off už nasadila 4 různé strážce svatyně a každý měl dobré statistiky. Např. Humlíček má ve vyřazovacích bojích úspěšnost zákroků 96,88% ! Cesta SK do finále soutěže vedla přes Kyjov 2:1 na zápasy a vítěze základní části Flyers 2:0 na zápasy.

Malenovice tak budou ve finálové sérii velkým favoritem. Na druhou stranu Jihlava byla ve čtvrtfinále i semifinále v roli, kdy se ji příliš nevěřilo, ale nakonec slavila ona. Vrátí se zpět na moravský hokejbalový trůn?

„Čeká nás kvalitní soupeř, který má silné přesilovky, hraje útočný a běhavý hokejbal. Doma navíc neprohrává a v loňském finále mu hodně pomohli také tamní fanoušci, kteří se starali o výbornou atmosféru. My jdeme do série s tím, že chceme uspět. Sice bojujeme s marodkou a nebudeme kompletní, ale do zápasů dáme vše a porveme se o celkové prvenství. Malenovice mají hodně skvělých individualit, my zase sázíme na týmového ducha. Věřím, že nás čeká kvalitní a férová série,“ nechal se slyšet kapitán SK Král.   

 
Utkání
Muži A | neděle 14.04.2024, 14:30
Čtvrtfinále 4
1:3
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Muži A | sobota 20.04.2024, 16:00
Semifinále 1
3:2
Hodonín - SK Jihlava
 
Muži A | neděle 21.04.2024, 11:00
Semifinále 2
1:2
Hodonín - SK Jihlava
 
Muži A | Sobota 27.04.2024
Semifinále 3
VS.
SK Jihlava - Hodonín
 
Muži A | Neděle 28.04.2024
Semifinále 4
VS.
SK Jihlava - Hodonín
 
Aktuální články
Benjamínek Gruss zastavil 41 střel. Semifinále je 1:1

O den později pokračovala semifinálová série na hřišti Hodonína, který vyhrál úvodní duel těsně 3:2.

 
První semifinále vyhrál těsně Hodonín

Semifinálová série mezi vítězem základní části HBC Hodonín a obhájci titulu SK Jihlava, byla rozehrána v sobotní odpoledne. V hledišti...

 
SK slaví postup do semifinále

O den později pokračovala čtvrtfinálová série. Okříšky toužily vrátit sérii zpět do Jihlavy, naopak SK chtěl sérii ukončit a vyhnout...

 
Okříšky snížily stav série na 1:2
 
Druhý čtvrtfinálový bod pro Jihlavu
 
SK otočil z 0:2 na 3:2 a má první bod
 
“Jestli chceme postoupit dál, musíme makat naplno celou sérii“ hlásí Bohatý
 
Jihlava zakončila základní část vítězstvím
 
Derby podruhé v sezóně pro Flyers
 
Jihlava prohrála s Okříšky a vzdálilo se jí druhé místo
 
 
eSports.cz & SK Jihlava - kontakt: hokejbal-jihlava@seznam.cz RSS