Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Apeltauer: "Po podzimu jsme čekali lepší umístění“

21.12.2014 | Petr Král

Jen těžko byste hledali na jihlavských hokejbalových mapách lepšího střelce, než je Lukáš Apeltauer, kterému neřekne nikdo jinak, než Apy. Tento útočník je nedílnou součástí týmu, historicky nejlepším střelcem a navíc skvělým parťákem do kabiny, páč nezkazí žádnou srandu.

Kdo tě přivedl k hokejbalu?
K hokejbalu jsem se dostal úplnou náhodou, když jsem se šel kdysi dávno podívat na trénink A-týmu, to se mi zalíbilo… bylo mi asi 8 let, tak jsem si řekl, že to zkusím a tohoto rozhodnutí nelituji dodnes.

Byl jsi odjakživa "střelec"?
Tak střelec až tak bych neřekl, ale měl jsem a mám pořád dobré spoluhráče, kteří mi připravují velké množství šancí a některé mi tam občas padnou (úsměv), hlavně díky tomu mám vždy více gólu než asistencí.

I v letošní sezóně jsi nejlepší kanonýr týmu (stejně jako předchozí 3 roky). Cítíš kvůli tomu velkou zodpovědnost?
Ani ne, jsem rád, že to tam zatím padá,ale je to kolektivní sport, tak jednou jsi dole a jednou nahoře, ale naštěstí máme  v týmu hodně zkušených střelců! A v play-off bude naše síla gradovat a obhájíme titul!

Jaké jsou tvé největší úspěchy?
Úspěchů bylo celkem hodně, především týmových. V mládežnických kategoriích od ml.žáků až po st.dorost byla vždy základem výborná parta! Teď i ve chlapech je titul, tak po této stránce určitě spokojenost, jinak individuálně něco málo - nejrychlejší gól na turnaji (4s), nejlepší střelec na turnaji v Mostě, ale to už je hodně dávno (smích).

Jaká panuje v týmu nálada po podzimní části?
V týmu je vždy skvělá nálada, samozřejmně je lepší, když se vyhrává, ale když je super kolektiv, tak je to pohoda. Samozřejmě chceme hrát na špičce tabulky.

Proč se Jihlavě podzim nevydařil?

Neřekl bych, že se nám úplně nevydařil, i když jsme čekali lepší umístění, ale je to hodně o tom, že pokaždé máme jinou sestavu z důvodu práce a to se promítá v tréninkách, kdy docházka není úplně ideální.

Máš nějaký předzápasový rituál?
Rituál přímo nemám, ale žvýkací nebo šňupací tabák před, nebo i v zápase mi dělá dobře.

Vyjmenuj tři spoluhráče, kteří jsou pro tým něčím důležití.
Tak určitě Petr Král - srdcař a co dělá pro tým, někteří ani neví! Stará se prakticky o vše, takže si od všech zaslouží velké dík! Dále bych jmenoval Vojtu Anděla - komik, který přináší tu pohodu do kabiny. Dále jeho bratr Vladimír, který nevynechá žádný trénink a zápas. Maká na sobě a je to na něm znát.

Jak se budete připravovat na klíčovou část sezóny?
Příprava už probíhá o proti loňským sezónám, chodím posilovat a běhat pravidelně, není to už jako dříve, to bylo jen pivo a nic víc (smích), takže si myslím, že budu připraven výborně.

Tvůj nejoblíbenější soupeř a naopak?
Nejhůře se mi hraje rozhodně proti Jundrovu, který hodně brání a to mi moc nevyhovuje. Nejlépe se mi vždy hrálo proti Letohradu.

 
Utkání
Muži A | sobota 13.04.2024, 11:00
Čtvrtfinále 3
6:5
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Muži A | neděle 14.04.2024, 14:30
Čtvrtfinále 4
1:3
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Muži A | sobota 20.04.2024, 16:00
Semifinále 1
3:2
Hodonín - SK Jihlava
 
Muži A | neděle 21.04.2024, 11:00
Semifinále 2
1:2
Hodonín - SK Jihlava
 
Muži A | Neděle 28.04.2024
Semifinále 4
VS.
SK Jihlava - Hodonín
 
Aktuální články
Benjamínek Gruss zastavil 41 střel. Semifinále je 1:1

O den později pokračovala semifinálová série na hřišti Hodonína, který vyhrál úvodní duel těsně 3:2.

 
První semifinále vyhrál těsně Hodonín

Semifinálová série mezi vítězem základní části HBC Hodonín a obhájci titulu SK Jihlava, byla rozehrána v sobotní odpoledne. V hledišti...

 
SK slaví postup do semifinále

O den později pokračovala čtvrtfinálová série. Okříšky toužily vrátit sérii zpět do Jihlavy, naopak SK chtěl sérii ukončit a vyhnout...

 
Okříšky snížily stav série na 1:2
 
Druhý čtvrtfinálový bod pro Jihlavu
 
SK otočil z 0:2 na 3:2 a má první bod
 
“Jestli chceme postoupit dál, musíme makat naplno celou sérii“ hlásí Bohatý
 
Jihlava zakončila základní část vítězstvím
 
Derby podruhé v sezóně pro Flyers
 
Jihlava prohrála s Okříšky a vzdálilo se jí druhé místo
 
 
eSports.cz & SK Jihlava - kontakt: hokejbal-jihlava@seznam.cz RSS