Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Extraliga by pro nás byla velkou finanční zátěží

14.06.2018 | Filip Červinka

SK Jihlava má za sebou ve druhé nejvyšší soutěži nesmírně úspěšnou sezonu. Po základní části, v níž družina z Vysočiny skončila na 3. místě, přišla neohrožená cesta vyřazovacími boji až do finále! Jihlavští hokejbalisté si tak vybojovali možnost poprat se o postup do nejvyšší soutěže v baráži s pražským KOVEM, z toho ale sešlo.

Máte za sebou úspěšnou sezonu ve druhé nejvyšší soutěži. Po základní části jste skončili na 3. místě a v play off jste dokráčeli až do finále, kde jste podlehli Karviné. Čekali jste něco takového před sezonou a panuje ve vašem táboře opravdu spokojenost?
Naším cílem pro základní část bylo skončit do 4. místa skrze lepší postavení pro play off pro čtvrtfinále. V sezoně se střídali skvělé výkony s méně vydařenými a spoustu zápasů rozhodl tandem Střecha - Danko, měli neuvěřitelnou sezonu. Navíc jsme v bráně měli nejvyrovnanější dvojici v 1.Lize a jak Filip Koch, tak Tomáš Humlíček chytali skvěle a spousta zápasů byla jejich show (úsměv). Play off nám vyšlo skvěle, i když s Poličkou byly první dva zápasy extrémně vyrovnané. Ač byla Karviná nad naše síly, play off a 2.místo v 1.Lize s odstupem času musíme a budeme hodnotit jako velký úspěch.

Nejproduktivnějšími hráči nejen play off se stali dva reprezentanti Petr Danko a Jan Střecha, kteří zářili i v základní části. Byli to právě oni, kdo tým táhnul, nebo jste se mohli spolehnout i na další neméně kvalitní hráče?
Dany a Stříška tým táhli bodově, ale jejich výkony a víra ve vítězství zdravě „nakazila“ ostatní mladé kluky, kteří se oproti loňsku zvedli hlavně po psychické stránce a hráli také skvěle. Navíc jsme měli v týmu stále platnou lajnu Brázda – Smutný - Jobák. Ti kluci už neodběhají s mladými celý zápas, ale zkušenostmi nám velice pomáhali, zejména přesilovky byly jak z učebnice hokejbalu. Ti kluci spolu hrají skoro poslepu. Ale pochvalu zaslouží celý tým.

Co nakonec vůbec rozhodlo finále ve prospěch Karviné?
Faktor Luka (úsměv). Klukům jsem před každým zápasem zdůrazňoval, že si na něj mají dát pozor. Kreslili jsme si jejich náběhy, změnili jsme i systém hry v oslabení. Nicméně nám dal za 4 zápasy 9 branek. Ale samozřejmě nebylo to jen o něm, sportovně musím uznat, že byli lepší. Trestali každou naši chybu a zaslouženě postoupili do extraligy. Navíc Stříška (Jan Střecha pozn. red.) hrál se zraněním, trochu si vyčítám, že jsem ho v zápasech s Karvinou přetěžoval až moc, a to zranění pramenilo z extrémní zátěže. On je v dobrém slova smyslu blázen a neřekne mi, že nemůže hrát. A 3. a 4. zápas hrál se sebezapřením. To samé platí pro Ondru „Děděčka“ Jobáka.

Leckdo by si vás přál vidět příští sezonu v CROSSDOCK Extralize. Veřejností dost kolovali diskuze, že máte v týmu reprezentanty a tři hráče, kteří nastupují zároveň za mistrovský Kert Park a výborného gólmana. Proč jste tedy vzdali baráž s pražským KOVEM o nejvyšší soutěž?
Těch faktorů je více. Za prvé: Blaško a Javorka jsou hráči Kert Parku, byla jakási domluva s Kertem, že po roce budou zase na přestup k nám, ale nějak to nevyšlo. A tudíž jsme je v play off mohli využít naprosto minimálně. Za druhé: Přihláška do extraligy by nás stála 55 000 Kč (nemáme HCM) a v souvislosti s tím, že ačkoli jsme členem SK Jihlava, tak sportovnímu klubu platíme pronájem za kabiny a hřiště, tak by to byla výrazná finanční zátěž. Za třetí: Nejpodstatnější je, že někteří hráči tu extraligu prostě nechtěli hrát. A mladí zkrátka ještě nemají na to Jihlavu táhnout v extralize. Zvolili jsme jiný koncept pro A i B tým.

Uvidí vás tedy fanoušci hokejbalu v příští sezoně opět v 1. Lize? Bude mít Jihlava po letošním ročníku silnější, či spíše oslabenější kádr?
Tím navážu na předchozí otázku. Výrazně omladíme kádr jak A týmu, tak B týmu, kde bude 8 kluků z dorostu. Jsme připraveni na to, že se budeme pohybovat v polovině tabulky. Tento krok jednou musel přijít, ale kluci 23 – 24 let už na sebe musí vzít větší zodpovědnost a ti mladší získávat zkušenosti, aby se ten tým připravil na případný velký úspěch, který by mohl přijít v horizontu 3 - 4 let.

Otázka pro odlehčení na závěr. Kdo si myslíte, že nakonec ve vyrovnané finálové sérii CROSSDOCK Extraligy vyhraje titul? Kert Park nebo Pardubice a proč?
Pardubice bojují hrají dle mne až nad své možnosti a mají skvělého gólmana, nicméně kvůli našim klukům (Danko, Blaško, Javorka) to přeji Kert Parku.

 
Utkání
Muži A | sobota 23.03.2024, 14:00
14. kolo
9:3
SK Jihlava - Eagles
 
Muži A | sobota 06.04.2024, 14:00
Čtvrtfinále 1
3:2
SK Jihlava - Slza Okříšky
 
Muži A | neděle 07.04.2024, 14:00
Čtvrtfinále 2
6:3
SK Jihlava - Slza Okříšky
 
Muži A | sobota 13.04.2024, 11:00
Čtvrtfinále 3
6:5
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Muži A | neděle 14.04.2024, 14:30
Čtvrtfinále 4
1:3
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Aktuální články
SK slaví postup do semifinále

O den později pokračovala čtvrtfinálová série. Okříšky toužily vrátit sérii zpět do Jihlavy, naopak SK chtěl sérii ukončit a vyhnout...

 
Okříšky snížily stav série na 1:2

Čtvrtfinálová série mezi Okříšky a SK Jihlava se přesunula do Okříšek. Solidní divácká kulisa sledovala ofenzivní podívanou.

 
Druhý čtvrtfinálový bod pro Jihlavu

O den později pokračovala čtvrtfinálová série druhým zápasem. Ten sledovalo fantastických 137 diváků.

 
SK otočil z 0:2 na 3:2 a má první bod
 
“Jestli chceme postoupit dál, musíme makat naplno celou sérii“ hlásí Bohatý
 
Jihlava zakončila základní část vítězstvím
 
Derby podruhé v sezóně pro Flyers
 
Jihlava prohrála s Okříšky a vzdálilo se jí druhé místo
 
SK vrátil Zohoru podzimní porážku
 
Na úvod jara vydřené vítězství
 
 
eSports.cz & SK Jihlava - kontakt: hokejbal-jihlava@seznam.cz RSS