Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Jiskra: "Letní příprava je hodně důležitá“

11.08.2015 | Petr Král

Benjamínek týmu Jan Jiskra působí u SK Jihlava již řadu let. Loni coby dorostenec nakoukl do prvního mužstva a svými výkony si řekl o stabilní místo v sestavě. S týmem pak opanoval mezinárodní turnaj v Litoměřicích i jihomoravskou ligu!

Jak dlouho hraješ hokejbal a kdo tě k němu přivedl?
Hokejbal hraji už 11 let a přivedl mě k němu otec. Už jako malého kluka mě brával na všechny turnaje co chodil hrát a mě se ten sport zalíbil. Když mi byli asi 4 roky, tak mi táta dal první hokejku a už jsem chodil se staršíma klukama hrávat hokejbal na ulici.

Máš nějaký sportovní vzor?
Můj vzor je Radko Gudas. Získal si mě asi tím jak hraje a jaký budí respekt. Je to dobrý obránce a v čem jsme si podobný, trošku vzhledově (vousy), snažím se hrát podobným stylem jako on. Tvrdě a s přesnou rozehrávkou.

V loňské sezóně si zažil velký skok. Coby starší dorostenec si na začátku roku nakoukl do prvního mužstva, kde si zůstal až do finále play-off.
Byl to velký skok, hned první zápas jsem hrál proti Eagles, což je těžký soupeř. Dostat se do chlapů není nic jednoduchého a největší zásluhu na tom má Petr Král, kterému moc děkuju. Taky je jeden z těch, co mi tam nejvíc pomáhali v začátcích a dávali rady společně s Lukášem Apeltauerem a dalšími. Rozkoukal jsem se docela rychle, hodně kluků jsem znal delší dobu.

Zhodnoť uplynulou sezónu
Minulá sezóna, co se týká mě, byla vydařená. V dorostu se nám sice moc nedařilo, měli jsme velkou marodku po celý rok. Nedostali jsme se ani do play-off, což byla škoda. Ale za chlapy se naopak dařilo. Podzim sice nedopadl podle očekávání, ale přes zimu a na jaře už to bylo jiné. V zimě jsme byli na turnaji v Litoměřicích, který se nám povedl a celý jsme ho vyhráli. Byla tam super parta lidí. A pak přišlo jaro, kde jsme hned první zápas porazili po dlouhé době Flyers a od té doby se dařilo. Nakonec jsme obhájili titul. Nic lepšího jsem si přát nemohl.

Tvůj zatím největší zážitek spojený s hokejbalem?
Tak zážitků je hodně. Ale dva takový nejvýznamnější jsou letošní obhájení titulu s muži. A pak když jsem ještě hrál za mladší dorost, kdy jsme se dostali až do finále, které se nám bohužel nepovedlo.

Proč je tvé oblíbené číslo 23?
To kvůli bráškovi. Oba děláme nějaký sport a oba nosíme číslo 23.

Letní příprava je prý hodně náročná. Jak její průběh hodnotíš?
Náročná to teda je, ale to je dobře! Myslím si že letní příprava je hodně důležitá, protože z ní pak člověk těží hodně dlouho. Hodnotím jí skvěle. Máme zkušeného kondičního trenéra, který ví co dělá. I když potom pár dní nemůžu sejít schody (smích).

Už v září bude Jihlava startovat ve druhé nejvyšší soutěži. Co čekat od sezóny?
Těžko říct, bude to zase něco jiného a nového pro pár lidí i pro mě. Snad se nám bude dařit a dostaneme se v play-off daleko. To samé přeji i druhému jihlavskému celku.

Kdo je největší showman kabiny?
U nás v dorostu byli největší baviči Šťépa Bohatý a Šimon Habermann. Teď ve chlapech je pro mě největší showman David Štefl (smích).

Čeho chceš v hokejbale dosáhnout?
Zahrát si chlapskou Extraligu a obléct dres se lvíčkem na prsou.

 
Utkání
Muži A | neděle 14.04.2024, 14:30
Čtvrtfinále 4
1:3
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Muži A | sobota 20.04.2024, 16:00
Semifinále 1
3:2
Hodonín - SK Jihlava
 
Muži A | neděle 21.04.2024, 11:00
Semifinále 2
1:2
Hodonín - SK Jihlava
 
Muži A | Sobota 27.04.2024
Semifinále 3
VS.
SK Jihlava - Hodonín
 
Muži A | Neděle 28.04.2024
Semifinále 4
VS.
SK Jihlava - Hodonín
 
Aktuální články
Benjamínek Gruss zastavil 41 střel. Semifinále je 1:1

O den později pokračovala semifinálová série na hřišti Hodonína, který vyhrál úvodní duel těsně 3:2.

 
První semifinále vyhrál těsně Hodonín

Semifinálová série mezi vítězem základní části HBC Hodonín a obhájci titulu SK Jihlava, byla rozehrána v sobotní odpoledne. V hledišti...

 
SK slaví postup do semifinále

O den později pokračovala čtvrtfinálová série. Okříšky toužily vrátit sérii zpět do Jihlavy, naopak SK chtěl sérii ukončit a vyhnout...

 
Okříšky snížily stav série na 1:2
 
Druhý čtvrtfinálový bod pro Jihlavu
 
SK otočil z 0:2 na 3:2 a má první bod
 
“Jestli chceme postoupit dál, musíme makat naplno celou sérii“ hlásí Bohatý
 
Jihlava zakončila základní část vítězstvím
 
Derby podruhé v sezóně pro Flyers
 
Jihlava prohrála s Okříšky a vzdálilo se jí druhé místo
 
 
eSports.cz & SK Jihlava - kontakt: hokejbal-jihlava@seznam.cz RSS